Roetfilter Service Eindhoven

 

Voorbeelden van onze werkzaamheden

Zie het voor uzelf waarbij onze reiniging u kan helpen!

Turboproblemen door vervuiling: 
Laatst kregen we een VW Crafter binnen met vermogensproblemen.
Wanneer er rustig met deze auto werd gereden was er enige vorm van te weinig vermogen. Dit was nog niet een heel groot probleem maar wanneer er volgas werd gegeven sloeg de motor af. 

Nu was de eigenaar helaas al aan de gang geweest met het wissen van storing en kwam er bij het uitvallen van de motor geen storingen naar boven. Tevens waren er al diverse motordelen vernieuwd zonder resultaat.
Na enkele metingen bleek de turbo druk op te lopen naar  2.5 Bar waarna de motor uitviel. 
Bij de controle van de turbo werd het probleem al snel duidelijk. 
De VGT regeling van de turbo zat zo vast dat deze amper nog te regelen was. 
Helaas was deze vervuiling te groot om op de auto zelf op te lossen en hebben we de turbo gedemonteerd. op de werkbank is deze uit elkaar gehaald en compleet gereinigd waarna deze weer soepel zijn werk deed.. 
Tevens is de turbo verder gecontroleerd en bleek verdere revisie/reparatie niet nodig te zijn. Zie onderstaande film van de vastzittende VGT regeling. 

Inlaat vervuiling Mercedes 2012: 
Een voorbeeld van inlaatvervuiling bij een Mercedes S204 diesel uit 2012: (klik op afbeelding voor vergroting)


Roetfilter reiniging bij een Audi A4 2.0 TDI 2008 in noodloop:
Roetfilter reiniging bij een Audi in noodloop. Bij de begin diagnose bleek er 49 gram roet aanwezig te zijn wat teveel is voor het motormanagement systeem om nog te regenereren. bij deze hoeveelheden is het ook niet meer mogelijk om de auto geforceerd te regenereren. Tevens zat er storing in het systeem op de gloeibougies.  Na het reinigen van het roetfilter, resetten van het roetfilter en oplossen van de overige storing is de Audi weer bijna als van ouds. Gemeten roet aanwezigheid na reiniging nog 4 gram.

Een korte video om te laten zien wat voor een vuil er uit het roetfilter komt tijdens reiniging: