Roetfilter Service Eindhoven

 

Tips & Tricks

Onze tips&tricks om de motorische vervuiling van uw auto zo laag mogelijk te houden: 

 • Zit er de juiste olie in uw motor? 
  Let erop dat wanneer u uw olie vervangt/laat vervangen er altijd de juiste olie wordt gebruikt. We praten dan niet zozeer over de viscositeit maar vooral over de oliespecificaties. 
  in uw instructieboekje van de auto zal door de fabrikant beschreven staan welke olie er voor uw auto geschikt is met de benodigde specificaties. Tegenwoordig worden er namelijk veel verschillende ''dopes'' gebruikt voor bijvoorbeeld het roetfilter (dpf). 
  Gebruik van verkeerde olie kan de levensduur van het roetfilter of andere motorische delen verminderen.
  Niet 100% zeker welke olie er in uw motor thuis hoort? Neem dan contact met ons op en wij zoeken het voor uw uit!
 • Welke afstand rijd u?
  Bent u zich ervan bewust of u niet teveel korte stukken rijd? Korte afstanden, als in even boodschappen doen, zijn in eerste instantie niet slecht voor uw auto. Wanneer u de auto grotendeels gebruikt voor dit soort ritten zal er zeer veel vervuiling optreden. Doordat de motor niet op bedrijfstemperatuur komt zal er veel vocht in de olie blijven zitten en zal er op den duur witte sludge vormen. Minimaal 1x per week een langere rit maken waarbij de motor goed op bedrijfstemperatuur is is van belang voor het behoud voor uw motor. 

  Rijd u een diesel auto en rijd u veel korte stukken dan zal het roetfilter zich snel volladen met roet. Door de korte ritte en lagere snelheden zal het roetfilter niet gaan regenereren met het gevolg dat het roetfilter helemaal dicht gaat zitten. Soms is dit op te lossen met een geforceerde regeneratie maar in de meeste gevallen zal een roetfilter reiniging al nodig zijn.