Roetfilter Service Eindhoven

 

Hoe, Wat en Waarom

Wat houden roetfilter reinigen, brandstofsysteem reinigen en inlaatsysteem reinigen in ?

Onze reinigingsdiensten:

Bij Roetfilter Service Eindhoven bieden we verschillende reinigingsdiensten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor: 
- Roetfilter reiniging
- Brandstofsysteem reiniging
- Inlaat systeem reiniging
- Motor & Koelsysteem reiniging (flush)
- Diagnose aan al deze systemen

Hoe gaan wij te werk:

U kunt bij ons een afspraak maken wanneer u vervuilingsgerelateerde storingen ervaart of wanneer u een preventieve reiniging voor uw auto wilt. 
Wij beginnen voor de reiniging altijd met een controle van eventuele aanwezigheid van storingen. Daarnaast maken we een startbeeld voor de reiniging zodat we op de hoogte zijn van de mate van vervuiling voordat we beginnen. Op basis van deze begin diagnose bepalen we of we de reiniging kunnen uitvoeren en of er extra werkzaamheden / reparaties nodig zijn. Dit alles wordt ten alle tijden vooraf met u doorgesproken. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan. 

Wat doen we bij de reiniging: 

- Inlaat systeem reiniging: 

Het reinigen van het inlaatsysteem van de auto gebeurt met reinigingsvloeistof die door onze machine wordt ingespoten. De inlaatbuis wordt los genomen na de luchtmassameter. Vervolgens wordt de machine aangesloten waarbij de luchttoevoer en inspuiting wordt afgesteld. De vloeistof breekt langzaam de vervuiling in het inlaatsysteem en op de inlaatkleppen af. De looptijd van deze reiniging is een minimale 2 uur. Bij ernstige vervuiling (hoge km-standen) kan het zijn dat de reiniging vaker moet worden uitgevoerd. Soms zien we dat de vervuiling zo groot is dat we beslissen om alleen te reinigen door middel van het demonteren van deze onderdelen. 

- Brandstofsysteem reiniging:

Bij het reinigen van het brandstofsysteem wordt de brandstof aanvoer en afvoer vanuit de brandstoftank door gelust. Daarna wordt het brandstof systeem aangesloten aan de reinigingsmachine. Deze zorgt ervoor dat de auto volledig op reinigingsvloeistof loopt. Zo worden alle kritieke delen van het brandstofsysteem gereinigd en gesmeerd. Wanneer deze reiniging voldaan is plaatsen we een nieuw brandstoffilter en kan de auto er weer tegenaan. Dit systeem zorgt voor verbetering van de inspuiting wat brandstofverbruik , roken, slecht starten en diverse andere problemen kan verminderen en oplossen. Vaak zien we dit met de testapparatuur terug in de short- en longterm Fueltrim. Tevens heeft de motor na reiniging vaak een betere gas respons en loopt de rustiger (met minder lawaai bij diesels) 

- Roetfilter reiniging:

Bij het reinigen van het roetfilter kan deze gemonteerd blijven net zoals alle sensoren in het systeem. Zo wordt kans op schade aan deze delen weggenomen. Vaak zien we namelijk dat bij demontage van roetfilter of sensoren deze afbreken. Al met al lopen de kosten dan hard op. 

Tijdens het reinigen van het roetfilter word deze gekoppeld met de machine die pulserend vloeistof toevoegt aan het roetfilter. Deze vloeistof breekt de roet af waarna deze wel door het filtermateriaal past. Vervolgens wordt heel het systeem gespoeld en gereinigd. Daarna maken wij een proefrit met de auto zodat de druk van de uitlaatgassen meehelpt met het verwijderen van de laatste delen roet en doen we direct een regeneratierit om te zorgen dat het filter de hoogste maten van reiniging heeft doorgemaakt. 

- Motor & Koelsysteem reiniging (flush):

Wanneer er veel korte stukken wordt gereden of weinig wordt gereden zal voornamelijk de motorolie het zwaar krijgen. Vaak zien we dit aan witte  sludge vorming in de olievuldop. Door overige vervuiling van verbrandingsgassen langs de zuiger of te lange levensduur van olie zien we vaak zwarte afzetting in de motor. Om dit te verwijderen wordt de motor geflushed door toevoeging aan de olie. Hierna wordt het olie + oliefilter ververst. 

Bij het koelsysteem is flushen aan te raden bij vervuiling van bijvoorbeeld een lekke koppakking (olie in koelvloeistof) of wanneer er roestvorming op is getreden door ouderdom of gebruik van verkeerde koelvloeistof / water. Flushen van het koelsysteem gebeurd door toevoeging van flushvloeistof. Daarna wordt het koelsysteem geleegd, gespoeld met de juiste koelvloeistof en vervolgens gevuld met de juiste koelvloeistof. 

- Diagnose:

De begin- en einddiagnose wordt gedaan met behulp van elektronische test- en uitleesapparatuur. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een endoscoop 

Waarom reiniging als oplossing of ter preventie: